Wat houdt acceptance and commitment therapy in?

Overal om ons heen leren we dat we ons leven op orde moeten hebben: je moet sociaal, sterk, aardig en beleefd zijn, je mag niet falen, blozen, dom of stom zijn. het mag niet misgaan! Te allen tijde moeten we de touwtjes in handen hebben en streven naar perfectie en vooral: 100% geluk. Zowel op lichamelijk als geestelijk gebied moeten we ons meten met Superman of Superwomen. Of nóg beter zelfs. We horen het zo vaak dat we ons dit ongemerkt helemaal eigen hebben gemaakt. Tijdens onze trajecten leer je hoe je boven de negatieve invloed van je verstand kunt stijgen en je probeert emoties te accepteren. Het blijkt namelijk dat emoties vaak best hanteerbaar zijn, als we er maar niet al teveel waarde aan hechten.

Voor wie is dit traject?

Dit traject is voor iedereen die sterker en zelfverzekerder in het leven wil gaan staan.

Herkenbaar?

Je piekert je suf, wringt je in allerlei bochten om tóch gelukkig te zijn en hoewel het soms kort wel werkt, schiet het op de lange termijn niet op. Je leeft vooral in het verleden of in de toekomst zonder echt te genieten van alles wat je wél hebt en wat er om je heen gebeurt. Kon je maar wat meer doen in plaats van alleen maar zoveel denken.


Wat gaan we doen?

In onze training leer je hoe je boven de negatieve invloed van je verstand uit kunt stijgen. Op basis van de nieuwste technieken binnen de psychologie (Acceptance and Commitment Therapy) oefen je structureel om de negatieve invloed van gedachten en gevoelens te verkleinen. Je krijgt algemene, maar ook op jouw persoonlijke situatie toegepaste oefeningen die je in je eigen tijd kunt doen om zo je persoonlijke doel te behalen in het traject.