[quote align=”center” color=”#bd1538″]“Gezien in mijn optiek een mens een fysiek, mentaal, emotioneel alsook spiritueel wezen is, is voor mij mindfulness de slagroom op de taart!”[/quote]

Mijn naam is Angelique Didderen.

Ik heb de opleiding tot psychiatrische verpleegkundige gevolgd, en tot 1997 werkzaam geweest binnen het algemeen psychiatrisch ziekenhuis in de Grote Beek te Eindhoven. Daarna ben ik de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige gaan volgen aan de Hoge School Limburg en sindsdien werkzaam binnen de ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Na een aantal verdiepingscursussen als: psychodiagnostiek volgens Eurlings, werken met persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen volgens Millon, consultatie, motiverende gesprekstechniek, basiscursus verslavingszorg, leefstijltraining I, II, IV, sprak de cognitieve gedragstherapie me zeer aan. In 2007 heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch medewerker afgerond aan de Rino te Eindhoven.
Wat me aanspreekt is de open en gelijkwaardige samenwerkingsrelatie tussen therapeut en cliënt. Deze psychotherapeutische methoden zijn sterk gericht op de actualiteit. Het gaat met name over moeilijkheden die in het heden spelen en veel minder over problemen die in het verleden hebben bestaan.
Gezien in mijn optiek een mens een fysiek, mentaal, emotioneel alsook spiritueel wezen is, is voor mij mindfulness de slagroom op de taart! In 2008 heb ik de mindfulness-trainer cursus afgerond aan de Rino en in december 2009 heb ik de cursus familie- en organisatieopsteller afgerond bij de CIVAS. In 2011 heb ik de ACT opleiding afgerond.

Als therapeute ben ik aangesloten bij;

– de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG)
– Registertherapeut (RBNGnr 910028R)
– Verpleegkundigen & Verzorgende Nederland (V&VN)
– de Verening voor Mindfulness (VVM)

Bovenal ben ik moeder van twee zonen en een dochter.

Regelmatig verdiep en verbreed ik mijn kennis en ervaringen door cursussen, congressen, workshops bij te wonen. Waaronder:

– Cognitief gedragstherapeutisch medewerker (2007, Rino Eindhoven)
– Mindfulness-trainer (2008, Rino Eindhoven)
– Familie- en organisatieopsteller (2009, CIVAS)
– Train-de trainer Voluit Leven, Ernst Bohlmeijer, Monique Hulsbergen.
– Mindfulness and Cancer, Trish Bartley.
– Mindfulness bij volwassenen met autisme, dr. A.A Spek.
– Mindfulness- Based Relapse Prevention for Addictive Behaviors, Denise Gour.
– ACT Opleiding, Gijs Jansen.
– Compassietraining voor (G)GZ-professionals. Basis en verdiepings module