Pluk de dag…….
21 november 2014
Imagospel 10 december
27 november 2014
Toon alles

Opfrisbijeenkomst Mindfulness 17 december

Van oefenen naar levensstijl.
Organiseren helpt!!
( Beter nu. Breng Mindfulness in je leven./ Rob Brandsma)

Wellicht heb je inmiddels iets toegepast van de oefeningen en de praktijksuggesties. Wat deze ook voor je hebben gebracht, je zult in ieder geval hebben gemerkt dat de praktische organisatie van de oefeningen een grote invloed heeft op het resultaat. In de roes van alledag raakt Mindfulness makkelijk op de achtergrond. ‘Vergeten’ speelt een rol. Daarnaast kost oefenen tijd en tijd moet vrijgemaakt worden. Ten slotte: onze inspanning heeft de neiging om te verslappen.

a-11 53KBBij gedragsverandering heb je voortdurend stimulans nodig, wil je niet in het oude, bekende spoor terugvallen. Het is net als wanneer je thuis op de bank zit en geen zin hebt om naar dat feestje te gaan, terwijl je tegelijkertijd weet dat dit bijtrekt als je er eenmaal bent. Je weet wat er ligt te wachten, maar de ervaring is nog niet levend. Op gang komen is als het wakker kussen van een slapende fee.

Niet- vergeten, stimulans en tijd vinden- het zijn allemaal dingen die je kunt organiseren. Als je Mindfulness in je leven wilt integreren, dan is het belangrijk om ook te investeren in de praktische invulling hiervan. Laat de organisatie van je leven je helpen!

bouwen

Samen mediteren is makkelijker en gaat dieper. Bovendien is het prettig om ervaringen uit te wisselen. Als je met anderen mediteert, begeef je je met elkaar op ontdekkingsreis. Al volgt ieder zijn eigen route, het uitwisselen van ervaringen biedt verrassend veel herkenning en verdiept je eigen inzicht. Maar ook helpt samen mediteren om Mindfulness in je aandacht te houden. Afspraken met een ander zijn nu eenmaal sterker dan afspraken met jezelf.

Hartelijke groet,
Angelique Didderen

Kosten voor deze avond zijn 20 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *