Onstuimig weer
12 december 2014
Het nieuwe jaar…..
27 december 2014

20141220_122911
Warmte en Dankbaarheid……………….woorden die in deze tijd van het jaar niet vreemd zijn. Tenminste niet voor mij. Het hoort bij deze maand. In december hebben we veel verjaardagen, waaronder die van mezelf, en dan hebben we ook nog de feestdagen. Een heerlijke tijd, waarin we dus vaak met onze gehele familie bij elkaar zijn.

Buiten de verjaardagen om is er in december altijd één vaste avond dat we allemaal bij elkaar zijn en dat is kerstavond. We gaan gourmetten en lekker kletsen met zijn allen. Als we het jaar samen evalueren wordt er veel gelachen, maar af en toe wordt er ook een traantje weggepinkt.

20141220_122831Zo zal het dit jaar ook weer gaan. Het was een heftig jaar. Goede dingen, maar helaas ook minder goede dingen. Ineens werden we geconfronteerd met het feit dat het leven kwetsbaar is. Mijn lieve schoonzus werd ernstig ziek en het dreigde helemaal verkeerd af te lopen. Na twee onzekere en verdrietige weken kwam het bericht dat het een zware, maar zeker haalbare strijd ging worden. Geweldig!! Diep respect voor haar en haar gezin, hoe ze zich hebben opgepakt, om deze strijd aan te gaan en te gaan winnen!

Terug naar het gourmetten op kerstavond…………..Er moet er natuurlijk wel opgeruimd worden. Onder het afwassen en afdrogen, komen veel herinneringen van vroeger naar boven. Er wordt volop gezongen en het is ouwerwets gezellig! Ons mam is er in onze gedachten ook altijd bij (zij is zes jaar geleden overleden) en vaak zingen we dan de liedjes die zij vroeger ook zong onder het afwassen.

20141220_122759Dankbaar ben ik dat mijn vadertje van 87 jaar er ook nog gezellig bij is. En hoe! Je ziet hem genieten als de hele kroost bij elkaar is en het is echt niet vreemd als hij het hoogste woord heeft…( en dat wil heel wat zeggen, want we zijn niet echt een “rustige” familie…… ha ha ha ha)

 

De kerstdagen zelf ga ik met mijn gezin en een gedeelte van mijn familie vieren. Lekker wat eten, spellen, kaarten en genieten. Ik wens jullie dus van harte een hele mooie kerst toe. Hoe je het ook viert, is niet belangrijk. Als je samen bent met de mensen van wie je houdt, daar gaat het om. Want voor je het weet kan dit ineens anders zijn!

 

 animaatjes-hulst-97743   Hele fijne kerstdagen!

 

Kerstgroet,
Monique

 

PS. Ik wil jullie ook nog even bedanken voor al die lieve en mooie en ontroerende reacties die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van mijn vorige blog. In vele vormen hebben jullie me zoveel steun gegeven! Hartelijk dank hiervoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *