Inspirerend
7 februari 2015
(On) Begrip
20 februari 2015

Zoals ieder jaar rond deze tijd, begint het weer aan alle kanten te kriebelen. De vastelaovend (carnaval) is weer begonnen en dat vind ik een heerlijke tijd. Heerlijk mee blèren met leuke liedjes en even de boel de boel laten. Vorig jaar heb ik al geschreven dat keuzes maken zeker ook bij deze tijd hoort. We gingen toen voor de eerste keer weg met de carnaval, want als ik het niet meer mee kon vieren, dan wou ik het ook niet zien of horen. We hebben toen de keuze gemaakt om een paar dagen ergens boven de rivieren door te brengen, want daar vieren ze bijna geen carnaval. Het gevoel van toen, hoe ik baalde van dat alles, herinner ik me nog goed.

Hoe anders is het dit jaar!! Kriebels zijn er zeer zeker weer, maar ik kan ze nu ergens anders laten kriebelen. Haha, dat klinkt gek…………….. Ik bedoel eigenlijk dat, doordat ik zo bewust bezig ben om situaties en keuzes maken te accepteren, ik me steeds beter bij zulke dingen neer kan leggen. Ik zing al weken mee met de nieuwe vastelaovendliedjes en ik mis niet één uitzending van vastelaovend op tv. Ik vind het zelfs op dit moment niet zo heel erg om niet te gaan feesten met vastelaovend. Nee, ik ga lekker met mijn gezin weer een paar dagen weg, een wedstrijd van Ajax bezoeken en genieten van ieder moment. En volgens mij……………..zou ik het nu ook best aankunnen als ik wel iets van de carnaval zou zien. De acceptatie van “niet meer kunnen” is steeds meer “gedaan”. Het is op dit moment nu eenmaal zo en daar kan ik niets aan veranderen.

vaste

Ook Valentijnsdag komt deze dagen voorbij. Ikzelf heb hier niet zo veel mee, maar anderen gaan hier helemaal los mee. Mooi om te zien hoe geliefden elkaar op een speciale manier willen verrassen. Een etentje, een sieraad, een roos, maakt niet uit wat. Maar zoals ik al zei, niets voor mij.

Grappig eigenlijk dat Valentijnsdag op carnavalszaterdag valt. Met carnaval worden namelijk vaak nieuwe liefdes geboren. Het lijkt wel dat als je je masker of schmink op hebt, je meer durft. En het pilsje wat erbij gedronken wordt, helpt ook bij het versieren. Samen sjoenkelen op de heerlijke muziek, elkaar vastpakken in een polonaise of samen een traantje wegpinken op aswoensdag. Drie (of 4-5) dagen samen feesten met vastelaovend smeedt een band en die band kan wel eens uitgroeien tot een vastelaovesliefde. Wat is er nog mooier dan dat!

Image1Liefde staat bij mij iedere dag voorop. Of dit nu tot uiting komt in houden van of voor iemand iets doen. Want ook dat is liefde. Een buurvrouw helpen, even je vader bellen, een aai over de bol van een kind, noem maar op. Ik heb inmiddels ontdekt dat ook je denken beïnvloedt wordt door liefde. Niet oordelen maakt daar een groot deel van uit. Of je een situatie met liefde of met vooroordelen bekijkt, het maakt de situatie geheel anders. Als je eenmaal aan Mindfulness begonnen bent, kom je hier al snel achter.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie Valentijnsdag toe en “unne sjoëne vastelaovend”!!

 

Waar liefde is, is leven…..

 

Vastelaovesgroet,
Monique

 

1 Comment

  1. Lea schreef:

    Wauw Monique, wat een stappen vooruit.. een hele andere kijk op deze tijd tegenover vorig jaar! Kei fijn!! Wederom mooi verwoord! Buurvrouw(en) helpen (herkenbaar!) en onze Guus knuffelen! 🙂 Geniet van deze dagen Moontje, liefs Buuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *