Mrs. Perfect
27 maart 2015
Mediteren
4 april 2015

Enthousiast over Mindfulness, dat ben ik, Rian Wijffelaars. Al een kwarteeuw op deze aardbol, geboren en getogen in het Limburgse Ell, liefdessetje met Tommy en afgestudeerd binnen de pedagogiek en Mindfulness.  Als pedagoog en jeugdzorgwerker heb ik een passie voor het werken met kinderen, jongeren en hun opvoeders. Inmiddels heb ik ervaring opgedaan binnen het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, kinderopvang, kinder- en jeugdpsychiatrie en de ambulante zorg.

Aan het begin van mijn opleiding was ik al nieuwsgierig naar wat Mindfulness inhield, wat er toe heeft geleid dat ik het zelf ben gaan ervaren bij Indachtig. Vanuit deze ervaring heb ik besloten om Mindfulness te introduceren bij mijn toenmalige stageplek binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. In 2013 heb ik daarom binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie mijn afstudeeronderzoek over Mindfulness voor kinderen met ADHD afgerond.

rianMindfulness heeft mij niet alleen als pedagoog wat gebracht, maar des te meer een persoonlijke ontwikkeling. Om hierin meer verdieping te krijgen heb ik de training Voluit Leven bij Angelique gevolgd, waardoor ik ook tot de ontdekking kwam dat ik verder wou met Mindfulness. De aandacht doelbewust, in het moment zelf en niet oordelend richten. Sinds december 2014 heb ik de opleiding ‘Aandachtsgerichte cognitieve therapie’ afgerond en mag ik mijzelf Mindfulness trainer noemen. Gedurende de opleiding heb ik van Angelique al mogen ervaren en leren door samen met haar trainingen te geven. Vanaf januari 2015 geef ik zowel samen met Angelique, als zelfstandig trainingsbijeenkomsten bij Indachtig.

Het liefst ga ik letterlijk dansend door het leven. Vanuit deze andere passie van mij, heeft Angelique mij gevraagd om bijeenkomsten over Mindful bewegen te verzorgen binnen de Mindfulness trainingen en sommige opfrisbijeenkomsten. Ik vind het fantastisch om verschillende mensen te ontmoeten binnen de trainingen en te zien op welke manier, ieder voor zich, iets uit Mindfulness haalt wat voor hem of haar helpend is. Hoe ieder uniek persoon zich op zijn/haar eigen niveau en eigen manier ontplooit binnen de training.

Over ontplooien gesproken: Sinds vorige week heb ik van Angelique een nieuwe uitdaging aangeboden gekregen. Toen kwam de vraag of ik een blog wou gaan schrijven voor op de website van Indachtig. Een blog over, voornamelijk, de inhoud van Mindfulness vanuit de theorie; over bepaalde thema’s, onderzoeken en de nieuwste ontwikkelingen. Een spannende en leuke uitdaging, die ik dan ook met beide handen aangrijp. Ik ga mijn best doen om voor jullie iets inspirerends, boeiends of nieuws over Mindfulness te schrijven!

Fijne dag!
Rian Wijffelaars

4 Comments

 1. Judith schreef:

  Leuk! Ik ga je blogs zeker lezen. Ben erg benieuwd!

 2. Ad en Dymphy schreef:

  Rian je bent goed bezig en wij wensen je verder veel succes!

 3. Anneke schreef:

  Complimenten hoor! Ik volgde Indachtig al een tijd, en ben benieuwd naar jouw aandeel. Heel veel succes met je nieuwe uitdagingen Rian!

 4. Mandy schreef:

  Goed bezig! Je blog leest lekker weg. En ben ook zeker van plan het te gaan volgen, al helemaal aangezien ik zelf weinig verstand van mindfulness heb maar er zeker wel in geïnteresseerd ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *