Onbegrip of begrip?
18 maart 2016
Dit is jouw leven
16 april 2016

Hoe vaak zeggen we het niet en horen we het niet: “Wat vliegt de tijd!  Geniet maar van iedere dag, want het is zo voorbij”.  Hoe waar is dit!!

doorgaan1Nu met de ziekte van mijn man valt me weer op hoe snel alles gaat. Het lijkt wel gisteren toen we te horen kregen dat hij kanker had en voor ik het goed en wel een beetje in mijn hoofd kan laten bezinken zit het eerste traject van herstel er al op! En fase twee gaat over een dikke week al beginnen. Jeetje zo snel allemaal.

Ik merk bij mezelf dat ik (wellicht mede door) anders over bepaalde dingen ben gaan denken en voelen. Mijn eigen ervaringen van de afgelopen 19 jaar maakte al dat ik kan genieten van kleine dingen en heel goed besef wat belangrijk is (geworden) in mijn leven. Maar op één of andere manier is dat besef nu nog sterker geworden! Nog intenser! Ja, het leven is kort! Ja, het kan zo voorbij zijn! Geniet van momenten die voor jou belangrijk zijn!! Leef hoe jij dat wilt!

kracht1Als kanker in je leven komt gebeurt er heel veel met je. Je komt in een achtbaan van emoties en leeft van dag tot dag, van kuur naar kuur en van fase naar fase. De ene dag ben je super positief en kun je de hele wereld aan en de volgende dag komt het weer keihard binnen. Het is moeilijk om op zo’n momenten in je kracht te blijven staan.

 

Die kracht probeer ik uit mezelf en uit anderen te halen. Dat klinkt gek ”kracht uit iemand halen”, maar toch kun je daar heel veel aan hebben. Openstaan voor een ander zijn verhaal en ervaringen of gewoon je verhaal tegen iemand kwijt kunnen, zonder oordeel of mening van die ander. Dit kan heel verhelderend werken. Bij jezelf blijven is denk ik wel de meest waardevolle tip om in je kracht te blijven staan. Geloof in jezelf, vertrouw op de ander en sla samen de, voor jullie juiste weg, in.

arabesco-coração-021Gelukkig begint er voor mij weer een heerlijke tijd aan, want ik ga volgende week weer beginnen met een nieuw traject bij Indachtig. “Dit is jouw leven”. Dit traject gaat over levenskunst. Maar in plaats van een traject waarmee je jezelf kunt verbeteren, is het een traject waarmee je leert te ‘ont-beteren’. Levenskunst is eerder ‘het loslaten van bepaalde patronen’  dan het jezelf opleggen van eisen waaraan je de hele tijd moet voldoen (volgens jou). Het gaat om ruimte maken, jezelf toestaan te zijn wie je bent. Dan komt er uiteindelijk ruimte voor inspiratie, levensvreugde en groei. Dit resulteert dan weer in het gegeven dat je meer in je eigen kracht kan staan.

Ik heb er heel erg veel zin in, aangezien we dit gaan doen met ons speciaal Mindfulness-groepje. Dit bestaat uit een groepje vrouwen, die zich een aantal jaren geleden hebben leren kennen bij een traject van Indachtig. Het klikte zo dat we elkaar zijn blijven zien en nu dus weer samen een nieuwe uitdaging aangaan bij èn met Angelique van Indachtig.

12802820_1266803040001167_1529419500924982986_nHeerlijk om weer intensief bezig te zijn met boeiende onderwerpen en leren en ervaren hoe je jezelf kan en ziet ontwikkelen. Te zien wat voor een effect het heeft op me en hoeveel ik hier weer van kan leren. Het komt ook op het juiste moment. Ik merk dat ik mezelf de laatste tijd een beetje voorbij gelopen ben en dat laat mijn lichaam en geest dan ook daadwerkelijk even merken. Tot hier en niet verder. Dus op naar de cursus met weer veel nieuwe inzichten en inspiratie. Ik ben er helemaal klaar voor!!

Lieve groet,
Monique

4 Comments

 1. jo.vorstenbos hoefnagels plein !6 Griendtsveen schreef:

  Hallo Monique wat heb je dat weer mooi op geschreven. Ik wens jullie allebei heel veel sterkte toe. Ik zie wel je bent een echte doorzetter! Hopelijk komt alles weer goed. Heel veel groetjes Ome Piet en tante Jo x x x

 2. wendy schreef:

  Weer een heel mooi stuk geschreven, wat een gave om het leven zo te verwoorden. En vooral het laatste plaatje…..dat hoort echt bij jullie drie! Veel liefs xxx

 3. Jacqueline schreef:

  Mooi geschreven Monique! Je weet het altijd zo mooi te verwoorden! Petje af, hoe jullie met alles omgaan en mooi om te zien dat Mindfulness hier een grote rol in speelt.

 4. Nel Theeuwen schreef:

  Lieve Monique,

  Wa wir un sjon vurhaal,op zin Mééls gezi…..

  Wij kunnen er veel van leren,en opslaan in ons bolleke.
  Nooit te oud om te leren,toch!!

  Tot wir us…………..,tot de volgende keer.

  Groetjes,Nel Theeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *