Er komt een moment…..
21 maart 2014
Hoe gek kan het lopen………..
28 maart 2014

 “De deur van het geluk gaat naar binnen open”  ~Kierkegaard~

Enkele weken geleden kreeg ik een verwen ochtend in een groepje cadeau.
Op deze ochtend ging Antoinette Lemmens van “Stap voor Stap voetreflex”, ons om beurten de tenen ‘lezen’ en kregen we vervolgens een voetreflexmassage.
Voordat Antoinette begon en onze voeten zag, vertelde ze dat elke voet weer anders is, maar dat er bij ADHD’ers bijvoorbeeld vaak te zien is dat zij meestal de tenen verder uit elkaar hebben staan, dan andere mensen. Dit duidt op het stukje dat deze mensen vaak wat langer tijd nodig hebben om dingen te laten bezinken en keuzes te maken. Hahaha, ineens waren alle ogen op mij gericht! Ojee, nu moest ik mijn tenen laten zien!

Ik heb al mijn hele leven gekke tenen, waar regelmatig nog wel eens een grap over wordt gemaakt. Een hele dikke teen, een piepklein teentje en ja hoor, ze staan ook nog eens ver uit elkaar. Nee eerlijk; mijn voeten en vooral tenen winnen geen schoonheidsprijs!

Ondanks die ‘gekke dingen’ schenen ze wel heel interessant te zijn en veel over mij te zeggen, hihi. Het verhaal dat er uit mijn tenen te lezen was, klopte helemaal. Ik herkende er heel veel in. Mooi om zoiets persoonlijks in een groepje van bijzondere personen te mogen ervaren.
Uit mijn tenen werd bijvoorbeeld ‘gelezen’ dat ik eerst altijd goed moet wikken en wegen en dat ik de tijd nodig heb om dingen te overdenken. Uit één kromme teen kon ze afleiden dat ik creatief ben, maar dat ik daar nu door omstandigheden even niet de tijd voor neem. Niet alleen bij mij, maar ook bij de rest van het groepje sloeg ze de spijker op de kop. Antoinette vertelde in het kort bij iedereen welke thema’s in ons leven speelde. Grappig dat dit alles uit je tenen op te merken is.

Daarna kregen we om beurten een heerlijke voetreflex-massage. Dit was écht even wat ik nodig had! Op een heel rustige wijze masseerde ze mijn voeten zo, dat ik méér prikkels op mijn hoofd voelde dan aan mijn voeten. De zachte manier waarop zij dit deed, maakte mijn hoofd leeg en zorgde voor een diepe ontspanning in heel mijn lichaam.
Na de massage vertelde ze me precies waar mijn gevoelige plaatsen zaten en vertelde ze me wat hier de betekenis van was. Ook hier sloeg ze de spijker weer op de kop! Ongelooflijk!

Toen ik ’terugkwam’ van deze behandeling kreeg ik te horen dat de rust van mijn gezicht te lezen was. Dat ik er veel zachter uitzag. Dit bevestigde het gevoel dat ik had.
Na die ochtend bedacht ik me dat dit soort dingen zó goed kunnen doen. Helaas besteed ik hier eigenlijk zelden mijn geld en energie aan. Eigenlijk jammer, omdat dit soort dingen juist echt helend en helpend kunnen zijn.

Het is zo makkelijk om anderen cadeautjes of aandacht te geven. Overal stop je energie in en in het drukke gehaaste leven ‘ren’ je de hele dag van hot naar her. Waarom is het dan zo moeilijk om jezelf eens een keer te trakteren op zoiets? Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je in principe toch ook voor de mensen om je heen? Gewoon even een lekker moment voor jezelf en zo weer even helemaal opladen. Dat maakt dat je veel beter in balans blijft en daardoor de dingen veel makkelijker aan kunt.

Dus neem ik me voor dat ik dit soort momentjes voor mezelf meer ga inplannen…. Wetende dat mijn prioriteiten uiteindelijk toch weer ergens anders komen te liggen. Toch realiseer ik me steeds meer, dat dit soort dingen juist noodzakelijk zijn en absoluut niet egoïstisch, wat ik voorheen wel altijd dacht.

Deze ochtend was echt van top tot teen ontspanning en paste helemaal in het thema ‘Compassievol Leven’.

Liefs, Lysanne

If you want others to be happy, practice compassion.
If you want to be happy, practice compassion.”

~Dalai Lama~

 

2 Comments

 1. Hellen schreef:

  Hoi Lysanne,

  Wat mooi geschreven! Echt heel goed hoe jij je kunt uiten!
  Hoe goed jij dingen van je af kunt schrijven en daardoor er over na kunt denken.
  En hierdoor ook een ander aan het denken brengt!
  Ik vind het bewonderenswaardig!!

  Tot gauw.

  Groetjes Hellen

 2. Antoinette schreef:

  Hallo Lysanne,

  Ik ben er helemaal stil van. Had niet gedacht dat het dit teweeg zou brengen.
  Ik wil je hartelijk bedanken voor de mooie blog, en bedankt dat ik dit mocht doen

  groetjes Antoinette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *