Het Gevecht
15 november 2014
Opfrisbijeenkomst Mindfulness 17 december
26 november 2014

leef-lach-pluk-dag
Iedere dag is een nieuwe dag. Een dag om nieuwe dingen te doen. Een dag met nieuwe kansen. Een dag vol met nieuwe momenten. Een dag die nooit hetzelfde is als die van gisteren of die van morgen. Een dag dat je weer mag leven. Iedere dag is een nieuwe dag…………

Hoe vaak hoor je niet, “Slaap er maar eens een nachtje over, morgen ziet het er weer anders uit”. Stel je open voor zo’n nieuwe dag. Je zal zien dat je nieuwe inzichten krijgt en dat je anders tegen zaken aankijkt. Sta eens op als de zon opkomt. Geweldig om te zien hoe de dag “ontwaakt”. De zon die langzaam aan de horizon verschijnt. De kleurenpracht die het met zich meebrengt. Het maakt dat al je zorgen voor even verdwijnen. Zo genietend van de zonsopkomst begint de nieuwe dag ook bij jezelf te kriebelen. Rek je eens goed uit, zeg goedemorgen tegen jezelf en begin aan de nieuwe dag.

843714-e96a2e45ef1d7e1dc9b38dd2fa4b7c27

Ik hoor wel eens van mensen, “ja Monique , op papier ziet het er zo gemakkelijk uit. Maar in de praktijk is het toch vaak anders”. Dat klopt. Ik heb ook dagen dat ik ’s morgens bij het opstaan al denk, ik wou dat de dag over was. Maar ik besef steeds meer dat een dag toch echt wordt, wat jij ervan maakt! Je hebt altijd een keus. Blijf ik liggen en blijf ik somber òf sta ik op en ga ik eens naar de zonsopgang kijken om zo mijn dag te beginnen?

Het maakt verschil, echt! Doe het eens en ervaar wat het met je doet. Voel hoe de zonsopgang jouw lijf ook langzaam laat ontwaken. Denk aan de leuke dingen die je die dag gaat doen, neem een frisse douche en geef je partner eens een extra zoen. Moet jij eens kijken, wat dat met je doet! En denk nou niet, dat doe ik normaal ook nooit. Denk bij jezelf, iedere dag is een nieuw begin……………

pluk-de-dag-2

De reden dat ik dit allemaal schrijf is dat in de afgelopen tijd er in mijn directe omgeving een paar dierbaren waren die heel slecht nieuws te verwerken kregen. Hun ideeën over en voor de toekomst werden in één vlaag weggeveegd. Ze hadden zich hun toekomst heel anders voorgesteld, maar ineens was er angst, onmacht, onwetendheid en onzekerheid. Hun leven werd compleet anders en vaak leefden ze met de dag. Ze wisten niet wat morgen hun zou brengen en vroegen zich zelfs af of er nog wel een morgen zou zijn………..

picking-daisies

Dit alles heeft me de diep geraakt. Je dierbaren gaan door een hel en er is niet veel wat je voor hun kan doen. Met heel veel respect heb ik gezien
hoe ze door hun eigen moed, kracht en de wil om te leven, deze moeilijke periodes doorkwamen. Het heeft me ook tot nadenken gebracht,
vandaar dat ik zo graag wil benadrukken dat iedere dag een nieuwe dag is.      Wat ik eigenlijk wil zeggen is:

PLUK DE DAG!!!!!!

Pluk de dag
Geniet van het leven
Vandaag moet het gebeuren
Geef die zoen, maak dat compliment
Geniet met volle teugen
Zorg dat je gelukkig bent
Geniet van alles wat het leven biedt
Want al denk je dat morgen je gegeven wordt
Zeker weten doe je dat niet……..
(Sophie Daneels)

 

Lieve groet,
Monique

 

3 Comments

  1. Ellen Bos schreef:

    Heel mooi Monique!!
    Dikke kus Ellen

  2. Buuf schreef:

    Eindelijk een iets luchtiger verhaal en o zo waar.
    Maar zo hoorde ik van de week de tekst: pluk de dag maar laat ook iets hangen voor morgen, klopt ergens ook wel een beetje toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *