Imagospel 10 december
27 november 2014
Heerlijk avondje
29 november 2014

Starend naar een prachtige roos, kijk ik terug op een mooie bijzondere middag.
Deze roos kreeg ik als afsluiting hiervan.

Deze week wordt het Imagospel landelijk geïntroduceerd.
Hoewel ik niet zo in de stemming was en al helemaal geen ‘spelletjespersoon’, heb ik toch besloten om te gaan. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb en wat heb ik daar een boost van gekregen!

De introductie van dit spel wordt gedaan door twee bijzondere personen, Angelique van Indachtig en Janine van Jaimable.
Tijdens de presentatie wordt verteld dat uit een onderzoek van Dove is gebleken dat maar 3% van de mensen tevreden is over zijn uiterlijk. Maar 3%, hoe triest is dat?!

Jezelf zien door de ogen van een ander; dat is waar het Imagospel om draait.
Ik weet dat ik bij die 97% van de mensen hoor die nooit tevreden is over zichzelf, maar wat zou dit spel daarin kunnen betekenen?!
Dit maakt me dan ook erg nieuwsgierig.

We zitten met een kleine groep mensen om tafel. Na een korte uitleg beginnen we aan het spel.Het bestaat uit heel veel diverse vragen. Elke vraag moet je aan één bepaald persoon stellen, die op dat moment voldoet aan de omschrijving.

Vragen als “Welke sjaal zou het best bij mij passen? Met welke bloem zou je mij associëren?”
Ik vind de vragen soms erg lastig en er zitten ook wel zeer ‘vreemde’ vragen tussen. Het is dan ook mooi om te zien dat andere mensen helpen of mooie aanvullingen geven wanneer je het lastig vind om antwoord te geven.
Zelf moet ik wel een heel vreemde vraag stellen. “Welk gerecht zou het meest passend voor mij zijn?” Deze vraag stel ik aan een bekende en ik krijg een wel zeer verrassend antwoord hierop.
“Snipper een uitje, met daar doorheen een rode peper. Dit staat voor de pit.
Groente is belangrijk, want je moet goed voor jezelf zorgen. Ik kies voor paksoi, omdat deze apart is. Voeg hierbij quinoa. Superfood, voor een supervrouw!”
Geen idee hoe dit zal smaken, maar de achterliggende gedachte hiervan vind ik helemaal te gek!

Het spelen van het spel is veel te kort. De tijd vliegt om!
Zelf vond ik het begin een beetje moeizaam. Ik voelde me wat onzeker en had moeite om vanuit mijn gevoel te antwoorden. Toch ging het steeds makkelijker. Anderen begonnen steeds meer aanvullingen te geven en er kwam wat meer diepgang. De antwoorden werden steeds mooier.
Ik merkte dat ik soms zelfs ontroerd raakte bij de mooie, positieve antwoorden die gegeven werden.

Wanneer we klaarstaan om te vertrekken, krijgen we allemaal een mooie roos aangeboden. Een mooie attentie na een geweldige dag!
Zoals ik al vertelde zat ik deze dag niet zo lekker in mijn vel, maar na deze (veel te korte) middag is er van dit gevoel niks meer van over!
Niet alleen heb ik bijzondere en mooie mensen mogen ontmoeten, naar prachtige uitspraken mogen luisteren en genoten van een super verzorgde middag, ik ben me ook bewust geworden van de mooie kanten van mezelf!

Hoe enthousiast ik ook ben en wat ik ook schrijf, ik vind dat ik hier het spel te kort mee doe. Je moet het gewoon een keer ervaren.
Heel dankbaar ben ik voor deze bijzondere ervaring. Ik zou het dan ook iedereen willen aanraden. En als ik een tip mag geven: Laat je niet tegenhouden omdat je nu niet lekker in je vel zit, onzeker bent of geen tijd hebt. Ik raad je aan om er dan juíst aan deel te nemen. Ik weet zeker dat je je daarna een heel ander persoon voelt!

Heb je zelf het Imagospel al gespeeld? Dan zou ik het leuk vinden als je hieronder jouw ervaring met ons wilt delen.

Liefs, Lysanne

 

Next time you think of beautiful things,
don’t forget to count yourself in.”
~Unknown~ 

3 Comments

 1. Janine schreef:

  Hallo lysanne,

  Wat een mooi stuk heb je geschreven. Ik ben heel blik dat het spelen van het spel je goed heeft gedaan

  X
  Janine

 2. janine schreef:

  Lieve Lysanne,

  wat een mooi stuk! daar gaat mijn zonnetje van stralen, dank je Lysanne voor dit mooie stukX

  Janine

 3. Nicole schreef:

  Hoi Lysanne,
  Ik herken het. Ook ik had geen zin om te gaan, en wat heb ik genoten die middag.
  Zo bijzonder om met mensen die je helemaal niet kent een spel te spelen dat alleen maar positieve energie geeft en positieve complimenten.
  Het was een bijzondere middag, van bij elkaar op de rug “schrijven” tot het spel tot het mooie cadeau dat we meekregen, een mooie roos en daarbij een kaartje met de lieve woorden die de mensen die ik niet kenden over mij hadden gezegd. Het hangt bij ons op het prikbord.
  Dank je wel Janine en Angelique voor deze mooie middag.
  Hartelijke groet
  Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *