Loslaten
18 september 2015
Het denken
2 oktober 2015

Deze drie elementen waren de laatste drie weken duidelijk aanwezig. Tranen van geluk, tranen van verdriet en tranen van een mooie vriendschap. Ik heb het allemaal mogen ervaren in de afgelopen drie weken.

UntitledHet begon met een mooie bruiloft. Mijn oudste neefje ging trouwen en mijn man en ik kregen de mooie taak van ceremoniemeesters. We vonden het een hele eer en hebben onze taak dan ook serieus aangepakt. Wat een prachtige dag!! Vanaf het eerste moment was het een onbezorgde dag! Het geluk en de liefde tussen deze twee mensen spatte ervan af en ik werd hierdoor zelfs in meegesleept. Ik vergat meteen alle dagelijkse zorgen en beslommeringen en zag alleen nog maar roze wolkjes. Vanaf toen alleen nog maar liefde en geluk!

Toch werd de dag wat minder mooi, toen we bericht kregen van een goede vriend van ons. Zijn vader was die morgen overleden…….De tranen van geluk veranderde in tranen van verdriet. Hoe dubbel kun je het hebben!. Na even contact te hebben gehad, hebben we de knop toch om kunnen zetten en zijn verder gegaan met deze mooie dag. Want tja, op dat moment is het niet anders en er is niets wat je dan kunt doen. Doorgaan dus met alle aandacht voor de liefde!

sad-597089_640
Na al het liefdesgeluk wist ik wat er volgde……..een week vol pijn en last. Ik had die dag wel met extra medicatie door kunnen brengen, maar de weken erna werd het boeten. Ik had me hier dan ook helemaal op voorbereid. Weinig tot geen afspraken staan voor de aankomende weken en eten in voorraad dat ik niet te lang in de keuken hoefde te staan.

Toch heb ik de rust niet kunnen nemen, omdat onze vriend hulp nodig had. Met de “randgebeuren” rondom een crematie komt van alles bij kijken. Hier heb ik hem goed mee kunnen helpen en ik vergeet op zo’n moment ook om te rusten. Ik denk er niet bij na dat ik hier waarschijnlijk weer voor moet gaan boeten, ik zie het wel. Ik kon wat doen voor mijn vriend, die erg verdrietig was en dat vond ik veel belangrijker.

arabesco-coração-021Na een drukke week dus, stond er op vrijdag een vriendenweekendje op het programma. Na eerst ’s morgens naar de crematie geweest te zijn, werden we net na de middag opgehaald om een weekendje weg te gaan met onze vriendengroep. Precies wat we nodig hadden! Ik maakte me wel een beetje zorgen om mezelf hoe ik het de pijn moest doen, maar ik had zoiets van: we zien het wel.

Wat hebben we een GEWELDIG weekend gehad met onze vrienden! Veel gelachen, veel gepraat, zo relaxed (we hadden een hottub dus mijn spieren werden fijn verwend!), zo ontspannen, goed mijn grenzen aangegeven èn, voor mij een hele stap, mijn grenzen aangegeven zonder dat ik me schuldig of beschaamd voelde! Onze vrienden hebben me alle ruimte gegeven en ik heb het toegelaten en dat is een hele vooruitgang voor mij, geloof me.

vriendschap is
Kortom, een paar weken vol verschillende emoties. Zeer verschillende emoties mag ik wel zeggen, maar ik had dit alles absoluut niet willen missen. Nee, ik zeg zelfs bedankt voor deze afgelopen weken. Wat heb ik van iedere ervaring veel geleerd! Over Geluk, Verdriet en Vriendschap………………….

Wat je in je hart bewaart,
raak je nooit kwijt.

(Ineke Tol)

 

Lieve groet,
Monique

6 Comments

 1. Regien schreef:

  Wat een geweldig stuk. En denk maar eens na hoe het komt dat iedereen jou de “ruimte” geeft! Zoals je doet, zo wordt je gedaan Monique!!

 2. Nicole T schreef:

  Mooi meid. Je woorden raken me. Ik weet dat jij dicht bij jezelf MOET blijven, en daar bewonder ik je in! Ga vlg week veel genieten, en geef je grenzen aan he! X

 3. Hennie schreef:

  Wat een weken en wat fijn dat je hethebt gedaan allemaal nu opladen voor donderdag veel lief voor jou en je zussen,dat wordt lachen huilen en genieten

 4. Marjo schreef:

  Super geschreven Monique. Ben blij dat we deel uitmaakten van dit geweldige weekend. En ik ben het helemaal eens met Regien: “What you give is what you get!!”. Ik hoop dat jullie zussenvakantie ook geweldig gaat worden. Heel vele plezier!

 5. Nicole schreef:

  Heel mooi om te lezen en bijna te voelen hoe je deze weken hebt beleefd.

  Ik snap dat ☕️ er even niet in zat, maar zodra de tijd en je lichaam het toelaten kom ik graag een keertje aan.

  X Nicole

 6. Pieternel schreef:

  heel mooi Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *