(Ver) Oordelen
24 oktober 2015
Verbijstering
14 november 2015

In die vijf jaar dat Mindfulness een deel van mijn leven is geworden heb ik al veel geleerd. Jullie weten dit als geen ander, want ik schrijf hier in mijn blogs vaak over. En iedere dag leer ik wel weer iets bij.

De afgelopen weken waren er in huis wat turbulente dagen. Uitslagen van onderzoeken, die wel heel spannend waren en mijn puppy van 4 maanden die zijn pootje brak. Gelukkig kregen de onderzoeken een positieve uitslag en mijn puppy, ach, die was nog eens zo gewend aan zijn gespalkt pootje.

In zulke dagen zie je pas hoeveel Mindfulness mij heeft gebracht. In het moment leven was bij de onderzoeken zeker van belang en hier heb ik ook erg veel aan gehad. De spannende wachttijd tussen twee afspraken in, zijn we doorgekomen door “gewoon” in het hier en nu te leven. Leven met de dag!

ver
Mensen vragen wel eens, “Hoe doe je dat, leven met de dag? Ik probeer het wel eens maar dan ben ik me toch al weer druk aan het maken over hoe het volgende week zal zijn” Mijn antwoord is dan: gewoon doen! Begin eens met een 5 minuten per dag in het hier en nu te staan. Dit kan bijvoorbeeld door de langste rij bij de kassa te nemen en daar allereerst naar je ademhaling te gaan. Hoe voelt je adem? Waar zit je adem? Boven in je borst of in je buik? Ben je er op dat moment eens bewust van waar je staat en hoe je staat. Dit is een eerste begin, zo breid je dat langzaamaan uit en binnen no time heb je in de gaten dat het je goed doet om eens vaker in het hier en nu te leven. Een mooie meditatie kan je hier ook bij helpen. Bijvoorbeeld de meditatie “Hier en Nu zijn” van Dick de Ruiter.

Nu hoef ik er denk ik niet bij te zetten dat ik dit niet iedere dag en niet in iedere situatie kan. Er zijn hier ook heus wel dagen dat ik een ontzettende baaldag heb of dat het me gewoon niet lukt om in het hier en nu te staan. Dat is ook niet erg. Ik laat dit dan gewoon toe en neem het zoals het is op dat moment. En ik moet zeggen, dat gaat me steeds beter af! Het wordt een manier van leven……

StilteWaar ik ook erg rustig van word is STILTE. Vaak zie ik spreuken, citaten voorbij komen op het internet die hier over gaan en dan denk ik iedere keer weer: Ja!!! Dat is zo! Stilte in jezelf kan je zoveel geven!
Alleen jezelf en de stilte…………………….

 

Zo hebben we een paar maanden geleden een infraroodcabine gekocht. De warmte die hier vanaf komt is erg goed voor mijn pijn. In het begin moest ik het uiteraard langzaam opbouwen met de hitte, maar nu zit ik er toch bijna iedere dag een uur in. Toen ik dit net deed, ging ik gewapend met boekjes en telefoon de cabine in. Lekker wat lezen en WhatsAppen met vriendinnen of een spelletje doen, totdat de tijd voorbij was. Na verloop van tijd viel het me op dat ik steeds meer de telefoon en de boekjes liet liggen. Ik ging steeds meer bewust genieten van de hitte die mijn lijf instroomt en minder pijn geeft. En genieten in stilte van de stilte. HEERLIJK! Ik vind het zelfs soms gewoon jammer dat de tijd erop zit. Ik vind onderstaand citaat van Albert Einstein dan ook heel toepasselijk.

“Ik denk 99 keer en vind niets. Ik stop met denken, zwem in een oceaan
van stilte
en de ideeën komen van zelf naar me toe”

Vind je het moeilijk om in stilte te zijn, dan kan meditatie hier goed bij helpen. Of je begint met de eerste dag 1 minuut in stilte te zijn en lukt dat goed, dan bouw je het steeds verder op. Je gaat dan als vanzelf ervaren hoe fijn stilte kan zijn. Probeer het maar eens en je zal zien dat het je ruimte en kracht geeft.
nVIDxJq

Lieve groet,
Monique

1 Comment

  1. hennie schreef:

    DANK JE WEL LIEVERD.
    IS SUPER OM TE WETEN EN JA LEER HEEL VEEL VAN JE X X X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *