De Sintwens
5 december 2015
Ultieme kerstgevoel
24 december 2015

Bij het Voluit Leven traject wat ik bij Indachtig geleerd heb, heb ik geleerd dat gedachten niet waar zijn. Jij bent niet de gedachten! Ik heb dat altijd heel interessant gevonden en nog steeds eigenlijk. De hele dag heb je gedachten. Grappig, als je daar eens op gaat letten. Doe maar eens drie minuten lang alles opschrijven wat je denkt. Echt alles! Als je denkt, ik denk nu niks, schrijf je dat ook op. Je staat versteld, ik weet het zeker.

In datzelfde traject heb ik ook kennis gemaakt met “krietmiep”. Iedereen heeft er één, misschien wel twee. Het is dat kleine stemmetje dat tegen jou zegt dat je iets niet goed doet, of niet goed genoeg doet. Wat jou vertelt dat je iets niet kan, oftewel het stemmetje wat altijd kritiek heeft! Om gek van te worden soms!

Als je leert dat jij je gedachten niet bent, gaat er een wereld voor je open. Je inzichten worden anders en je wordt sterker. Je krijgt meer zelfvertrouwen!

Afgelopen week zag ik een filmpje wat Angelique van Indachtig gedeeld had. De boeddhist “Minquer Rinpoche” vertelt over die gedachten. Hij heeft het over “die aap in je hoofd”. (Het filmpje komt van Happinez Magazine NL)

Kijk en oordeel zelf over: “Jij bent baas over die aap in je hoofd”.

 

Lieve groet,
Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *