Nieuwe website Indachtig
22 januari 2017
Gedachten zijn geen feiten
10 februari 2017

Afbeeldingsresultaat voor gedenkenWat vliegt de tijd! Het is alweer laatst december en het jaar is bijna om. Buiten is het grauw en grijs en binnen staat bij menigeen de kerstboom te stralen met zijn lichtjes. Voor mij de mooiste tijd van het jaar! In december zijn we veel met de familie bij elkaar….veel verjaardagen en natuurlijk de kerst. Ieder jaar op kerstavond zijn we met de gehele familie bij elkaar en ieder jaar verheug ik me daarop. Wat eten, wat borrelen, wat kletsen….heerlijk! Er wordt meestal op die avond ook stilgestaan bij het afgelopen jaar. En dat zijn de verdrietige, maar zeker ook de mooie en blije dingen waar we op terugkijken. Ieder jaar weer ben ik trots, trots dat we dat als familie samen kunnen!

Voor mij is het een roerig jaar geweest. De ziekte van mijn man en het verlies van mijn lieve hondje “Bruunke” heeft er flink ingehakt bij mij. Daarbij is het steeds meer aanwezige besef dat ik lichamelijk achteruit ga. Mijn lichaam heeft zeker ingeleverd afgelopen jaar en dat doet pijn. Letterlijk en figuurlijk. Toch wil ik positief aan het jaar terugdenken. Niet de ellende die we hebben meegemaakt, maar het mooie van het leven gedenken.

Gedenken dat onze familie nog hechter geworden is! Ik kon me trouwens niet voorstellen dat ie nog hechter kon worden, want we hebben gelukkig een hele goede band met elkaar, maar het kon dus nog sterker. Zoveel liefde, steun, begrip en mooie gesprekken, geweldig! Met aan het hoofd van de familie, mijn vader van bijna 90 jaar. Hoe mooi is dat!Afbeeldingsresultaat voor vriendschap

Gedenken dat onze vriendengroep sterker is dan ooit! Sterker geworden door onze moeilijke momenten, maar zeker ook door hun moeilijke momenten. Meerdere hebben één van hun ouders verloren afgelopen jaar en dat doet pijn! Respect hoe een ieder daarmee is omgegaan en ik gedenk de liefde en warmte die hierdoor gevormd is.

Gedenken dat ons gezinnetje een warm en liefdevol nest is, voor een ieder in ons gezin. Het mooie moment toen we in juli het geweldige nieuws kregen dat de kanker weg was. TOP! Het mooie uit het leven halen en volgend jaar onze droomreis maken naar Zuid Afrika.

Gedenken dat onze collega’s, buren en kennissen ons zo gesteund hebben. Dank voor hun kaartjes, berichtjes, bloemen, begrip, bezoekjes en hulp in welke vorm dan ook.
Gedenken dat we een mooi weekend hebben mogen beleven, met alleen mijn vader, mijn drie zussen en mijn broer. Een mooi weekend in Volendam, waar mijn moeder in onze harten ook bij was. Hoe waardevol is dat!

Gedenken dat we er in onze familie een heel mooi meisje bij hebben gekregen. Dat mijn vader overgrootvader is geworden voor de eerste keer. Onze Jolie, zo teer, zo mooi, zo klein. De toekomst….

Gedenken dat we er mogen zijn. Zijn op deze aardbol waar toch zoveel ellende is. Ik probeer toch, en zeker in deze maand, die ellende niet de overhand te laten krijgen en er iedere dag iets van te maken.

Gewoon gedenken dat er ondanks veel moeilijke momenten ook nog heel veel mooie momenten zijn geweest, misschien juist wel dòòr die moeilijke momenten. Zo wil ik 2016 gedenken…………………..

Ik wens jullie liefdevolle feestdagen en een gezond en mooi 2017!

Lieve groet,
Monique

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *