Een mooie daad…..
18 augustus 2017
Het geheim van geluk ( Dr Saamdu Chetri)
13 december 2017
Toon alles

Mindfulness optimaliseert je hersenen! (in positieve zin)

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: mindfulness optimaliseert je hersenen! (in positieve zin)

Het bedrijfsleven had het al ontdekt, de wetenschap volgt in rap tempo. Je wordt zo langzamerhand overspoeld met wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness en meditatie. Steeds weer worden er nieuwe toepassingen onderzocht en nieuwe effecten gemeten. Drie onderzoekers van Harvard University besloten een meta analyse (samenvoeging van onderzoeken) uit te voeren aan de hand van meer dan 20 onderzoeken naar de effecten van mindfulness en meditatie op het brein. Onderzoekers Christina Congleto, Britta Holzel and Sara Lazar onderzochten zelf in 2011 de hersenactiviteit van een groep deelnemers voor en na een 8 weken mindfulness cursus. Ze ontdekten dat mindfulness de hersenen verandert en op een manier die voor iedereen, en zeker iedere leider zou moeten weten.

Klik hier om verder te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *