De kracht van zelfverbinding
3 juli 2019
Jon Kabat Zinn “Thuiskomen bij jezelf”
12 augustus 2019

Mindfulness betekent warme belangstelling voor jezelf en de wereld om je heen. Dat kun je oefenen door met aandacht om je heen te kijken. En dat is makkelijker dan je denkt. Mindfulness betekent leven met aandacht. Wanneer heb jij voor het laatst geleerd om aandacht te hebben voor de wereld om je heen?

Kijk, voor je verder gaat, naar onderstaande foto’s.

Wanneer keek je het langst?

Waarschijnlijk keek je langer naar het jonge poesje en het gezicht. Onze aandacht wordt automatisch getrokken door sommige dingen, zoals gezichten en baby’s. Veel andere zaken krijgen automatisch minder aandacht, terwijl ze niet persé minder waard zijn.

Kijk nog eens rond, met aandacht, naar foto’s die je minder lang bekeek. Wat valt je op? Welke gewone dingen in jouw leven krijgen te weinig aandacht, omdat je erover heen kijkt? Welke dingen verdien meer aandacht? Schrijf het eens voor jezelf op en zie hoe je met meer aandacht leven jou op kan brengen. De moeite waard!

Leer om met aandacht te leven. Aandacht voor de wereld om je heen en voor het leven van elke dag. En ook als er soms niets te lachen valt, zijn er altijd mensen om je heen die lachen. Je hoeft ze alleen maar op te merken. Niet kijken, maar zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *