Niet kijken, maar zien
31 juli 2019
Indachtig aanwezig op dag van Reflexologie op 22 september!
26 augustus 2019
Toon alles

Jon Kabat Zinn “Thuiskomen bij jezelf”

Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van Mindfulness, laat ons zien hoe belangrijk Mindfulness is voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid en welbevinden. Zijn boek "Thuiskomen bij jezelf" bevat pareltjes van wijsheid die eenieder op een eenvoudige en intuïtieve manier kunnen helpen bij het verkrijgen van meer zelfkennis in een snel veranderde en complexe wereld.


Graag willen we met jullie, zo af en toe, zo'n pareltje delen, zoals bijvoorbeeld deze: "Werkelijkheid".

"We zien meestal wat we willen zien en niet wat er werkelijk voor onze ogen gebeurt. We kijken wel, maar we kunnen het misschien niet vatten of bevatten. Misschien zouden we onze blik beter moeten afstemmen, zoals je ook een muziekinstrument moet stemmen om tot de juiste klank, nuance en reikwijdte te komen. Onze intentie zou moeten zijn om de dingen te zien zoals ze in WERKELIJKHEID zijn, en niet zoals we hopen of vrezen dat ze zijn, of zoals sociale conditioneringen ons geleerd hebben te zien en te voelen".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *