N.I.V.E.A.
20 juni 2015
Hoe is het?
17 juli 2015

Een maand geleden kwam ik een advertentie tegen op internet. Op 11 juni begon een interactieve cursus “Me Time”. Ik was meteen geïnteresseerd en ging eens verder lezen. De cursus werd gegeven door een oude bekende van mij. Een coach die mij begeleid heeft in mijn revalidatietijd bij Top Care. (revalidatiezorg). Mijn interesse werd nog sterker, want ik heb Jack in die tijd als een zeer kundig en prettig persoon ervaren waar ik vooral de meditatie en ademhalingsoefeningen van geleerd heb.

Jack is inmiddels een eigen bedrijfje begonnen genaamd Buiten Zinnen. Hij geeft personal coaching, groepstraining, teambuildingactiviteiten enz. Altijd met als doel het (her) vinden van balans, tussen lichaam en geest, tussen werk en privé en tussen anderen en jezelf. Van hieruit heeft hij de cursus “Me Time” samengesteld. De cursus bestaat uit vier onderdelen. Ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, meditatie en Qi Gong. Vooral dat laatste trok me enorm. Hier heb ik bij Top Care al een beetje van mogen proeven en het is een erg fijne en prettige manier om met ademhaling bezig te zijn.

Bij binnenkomst kende Jack me nog en het ijs was gebroken. We waren met 6 personen in de groep en na het voorstelrondje gingen we over naar waar we voor gekomen waren. Een stukje theorie over wat ademhaling met je kan doen en zeker in tijden van stress. Hierna werd de theorie omgezet in praktijk. In een paar minuten wist ik meteen dat ik hier goed zat. Jack vertelt met zoveel passie en hij weet waar hij het over heeft. Veel van wat verteld werd herkende ik meteen van de Mindfulness. Zonder oordeel, zonder verwachting, met mildheid naar jezelf kijken enzovoort.

Inmiddels heb ik les 4 erop zitten en we hebben alle onderdelen behandeld. Heerlijk om hier mee bezig te zijn en ook daadwerkelijk weten waar je mee bezig bent! Door mijn Mindfulnesservaring vallen steeds meer kwartjes en begrijp ik dingen beter. Weer valt me op dat er nog zoveel te leren is op dit gebied. Ik denk trouwens dat je hier nooit over uitgeleerd bent, wat eigenlijk ook weer heel gek is, want er is maar 1 basis waar je je aan vast hoeft te houden en dat is je ademhaling. Die heb je (altijd bij je) en hier kun je altijd naar terug.

De uitleg van Jack over meditatie en Qi Gong, (alsmede ook de ademhaling en ontspanningstechnieken) is erg helder en weer valt me op dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Neem bijvoorbeeld meditatie. Klinkt heel ingewikkeld, maar is het niet. Er zijn 3 basisprincipes voor meditatie. Het is alleen maar de focus leggen op iets. Of dat nou je ademhaling, een object, of op het NU moment is, dat maakt niet uit. Dit alles uiteraard zonder oordeel en zonder verwachting. Voor mij brengt meditatie vooral energie en zelfvertrouwen. Het brengt en geeft rust in je geest. (Ook hier geldt weer, probeer het eens!!! Pas dan weet je hoe het voelt)

Al met al een prima zet dus om deze cursus te gaan doen. Ik hoop stiekem eigenlijk dat hierna nog een “cursus” komt waar we als groep weer aan mee kunnen doen. Ik vind het namelijk heerlijk en fijn vind om samen met een groep te mediteren, ontspannen of Qi Gongoefeningen te doen. Ik kan dan ook niet wachten tot donderdag. Weer even Me Time!!!

Een goede leraar is iemand die dingen uit je haalt
in plaats van je ermee volstopt.
(Neal Donald Walsh)

Lieve groet,
Monique

2 Comments

 1. jo.vorstenbos hoefnagels plein !6 Griendtsveen schreef:

  Hallo Monique ik heb het zo juist gelezen, fijn dat je er zo veel steun aan hebt. Ik hoop dat het verder goed mag gaan,ondanks alle tegenslagen die je al gehad hebt. Éen van de ergste kwalen van de familie Hendriks. Bij ons Henriette kunnen ze ook niets meer doen en bij mij met mijn rug ook niet meer.De rug vastzetten is geen optie,want dan is de professor bang dat mijn ruggenwervel inklapt en de zenuwen die vast zitten durft hij niet aan ,want dan kan ik verlamt raken.dus er zit niets anders op dan maar weer een keer naar de pijnpoli.Misschien helpt het Ik ben er al een keer geweest maar is niets geworden en nu hebben ze foto’s gemaakt van mijn heup. We zullen zien wat dat weer word,maar ik denk maar, er zijn nog veel ergere kwalen. We slikken wel weer wat morfine en een slaap pil. Dus Monique, we zullen er mee verder moeten. Nog heel veel sterkte gewenst, xxx groetjes Tante Jo

 2. Theeuwen schreef:

  Lieve Monique,
  Wat weer een geweldig verhaal.
  Mijn gezicht is wat nat van de zweet,maar nu zijn er andere druppels;-)
  De cursus “Me Time” in vier delen lees ik als een fijne ervaring!!
  Monique zit um op,ALLES KUMT GOE met mate!
  Mijn petje af voor alles wat jullie voor elkaar doen.

  Groetjes,Nel van Ome Ger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *