Compassie
15 juni 2015
Me Time
5 juli 2015

De afgelopen tijd en ook de komende tijd hebben we veel feestjes. Drie familieleden en drie vrienden zien dit jaar Abraham. 50 jaar worden ze en vieren dit uitgebreid! Hierbij komt ook nog een bruiloft, op vriendenweekend en de gebruikelijke feestjes, die er door het jaar zijn. Dit betekent dus dat we in deze tijd bijna ieder weekend een feestje hebben. Een leuke, vrolijke boel en gezelligheid troef dus.

We hebben er inmiddels twee Abraham-party’s opzitten. Heerlijk om samen te zijn met familie en vrienden en ik heb het bij beide party’s nog vrij goed volgehouden. Vanavond hebben we het derde Abraham-feestje. Ik ben nog steeds aan het herstellen van de party van vorige week en rust zo veel mogelijk om vanavond van de partij te kunnen zijn.

Dit stukje van accepteren blijft nog steeds erg moeilijk. Iedere keer opnieuw heb ik er moeite mee om naar huis te gaan als ik het niet meer volhou. Het gebeurt dan ook niet vaak, dat ik op het juiste moment naar huis ga. Iedere keer weer ga ik die grens over en blijf te lang, met als gevolg dat mijn lichaam langer en meer moet herstellen. Waarom doe ik dit? Wellicht is het antwoord hierop, dat ik de partypersoon in kwestie niet wil kwetsen. Ook heb ik het idee dat ik mijn partner teleurstel. Of mijn familie en vrienden teleurstel.

Het grappige hieraan is, dat deze gedachten alleen in mijn hoofd zitten en dat zij totaal andere gedachten hierover hebben. Ik stel ze niet teleur, ze zijn al blij dat ik er gewoon ben, ongeacht hoe laat ik naar huis ga. Het blijft moeilijk voor mezelf, maar hun woorden geven me wel meer rust.

Ik ben altijd iemand geweest die het belangrijk vond wat en hoe andere mensen over me dachten. Vooral mensen waar ik van hou. Toch kom ik, vooral door Mindfulness, erachter dat het veel belangrijker is, hoe ik over mezelf denk. Dat brengt me zelfvertrouwen en dat laat me sterker in mijn schoenen staan. Onderstaande regel heeft hierin veel voor mij betekend.

NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander!

Niet invullen voor een ander, is misschien wel de belangrijkste les die ik door Mindfulness ontdekt heb. Jij kunt niet weten wat een ander denkt (of je bent helderziende). Dus maak jezelf niet gek met allerlei gedachten wat zij misschien wel eens zouden kunnen denken. Ga uit van je eigen kracht, je eigen ik! Dit is zeker niet gemakkelijk om te doen, maar ook hier geldt weer; Probeer het eens, doe het en je ervaart zelf wat het voor je doet!! Ben mild voor jezelf en verwacht niet meteen een groot resultaat. Begin met kleine stapjes, die brengen je uiteindelijk veel verder.

17327_467921640024173_3980643776842500845_n

Lieve groet, Monique

11 Comments

 1. Paul schreef:

  Mooi stuk Monique, je slaat de spijker op de kop: NIVEA. Wordt helaas nog teveel gedaan!

 2. May schreef:

  Jij stelt niemand teleur! Je verdient juist groot respect! Weer een prachtig stuk geschreven!

 3. Evelien schreef:

  ook ik moet maar een drastisch gaan smeren met NIVEA deze zomer wink-emoticon

 4. Jantien schreef:

  Moet ook aan de NIVEA!

 5. Truus schreef:

  Wat een mooie les. NIVEA zouden de meeste van ons in hoofd moeten houden!

 6. Gaby schreef:

  Toch is t super moeilijk en zeker voor n gevoelsmens!! Knap !!

 7. Wilmy schreef:

  Kleine stapjes kunnen grote zijn.

 8. hennie schreef:

  Dank jewel lieverd
  Je hebt me weer heeeeeeeeel goed geholpen.
  Love you

 9. Ellen schreef:

  NIVEA,wie kent het niet. Nu met z’n allen hem goed gaan gebruiken.

 10. Ruth schreef:

  Mooi stuk geschreven Monique. Weer een goeie leer die NIVEA. Heel lastig lijkt me soms. Je doet het TOP!! Xx

 11. Lea schreef:

  lang leve Nivea!! 🙂 Goed gebruiken, werkt veel beter en langer dan Dove, 8×4, Deoleen, Axe Odorex etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *