Negativiteit…
7 september 2014
Sincerity
12 september 2014

Stilstaan bij positieve ervaringen en deze ook bewust voelen. Dat was mijn ‘doel’ voor deze week. Deze keer wil ik daarom een aantal van mijn ervaringen met jullie delen.

Van de week ben ik met m’n dochter naar de kapper gegaan. Het is niet zozeer het naar de kapper gaan waar ik van heb genoten, maar vooral van de rit erheen. Weer even gezellig met mijn dochter op pad en even bijkletsen.
Toen ze eenmaal in de kappersstoel zat, heb ik weer eens écht bewust gekeken. Wat is het toch een mooie meid, met haar lange haren en donkere ogen.
Vandaag is ze vijftien jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel! Dit brengt me weer even terug in de tijd, waardoor er een ‘film’ van mooie momenten in mijn hoofd afspeelt.

Ook van mijn zoon(tje) heb ik afgelopen week bewust genoten. Hij gaat nu naar groep zeven en is ook al zo groot geworden! (Zou niet goed zijn als het niet zo was, natuurlijk!) Zo ‘ineens’ nemen de gesprekken een heel andere wending. Op een meer ‘volwassen’ manier. Zo af en toe ben ik me hier écht bewust van, of dringt het weer even écht tot me door. Dit zijn de momenten waarop ik hier nog meer van kan genieten.

Verder heb ik nog veel meer van (kleine) momenten genoten en deze heel bewust tot me door laten dringen, ze écht ervaren… gevoeld.  Van gezellig bij een vriendin op bezoek gaan, de bijeenkomst van ons supergezellige ‘compassiegroepje’, tot lekker aan het water zitten, een knuffel krijgen, complimentje geven en voor de televisie hangen, maar ook een lief berichtje krijgen. Kleine dingetjes die soms zó groot kunnen voelen.

Vorige keer schreef ik over het voorbeeld van de hersenen. Dat deze als klittenband voor het negatieve en als teflon voor het positieve werken. Dit geloof ik zeker. Tóch denk ik, dat als je er bewust mee bezig bent, je ook het positieve als klittenband kan laten werken. Want hoe meer je je dáár op focust, hoe meer positieve dingen je gaat zien.

Een tijdje geleden gaf iemand mij de tip om alle problemen, al het negatieve op te schrijven en in een doosje te stoppen. Ze uit je hoofd halen en wegstoppen. Nu vind ik dit op zich een goede oefening. Vooral het opschrijven en verbranden heeft mij altijd wel goed geholpen bij het loslaten van dingen.

Maar… op deze manier ben je toch bezig met het negatieve, weliswaar in de vorm van loslaten, maar toch.
Zou het niet mooier zijn om (vooral in moeilijke tijden) een kistje te maken en alle positieve ervaringen erin te stoppen om ze te koesteren? Een soort schatkist voor al je schatten.

Ik hoop dat mijn blog ook anderen zal inspireren om gerichter/bewuster met het positieve bezig te zijn. Niet het negatieve verbannen of te bagatelliseren, maar gewoon méér te focussen op al het goede. Hoe moeilijk het misschien ook lijkt, ik denk dat zich altijd wel iets positiefs voordoet. Het hoeft helemaal niet groot te zijn om ervan te kunnen genieten. Het kan bijvoorbeeld ook een warme kop thee zijn, de zon op je gezicht of de wind door je haren, een glimlach of groet van een onbekende, enzovoorts.

Ik wens iedereen heel veel positieve ervaringen en momentjes toe!

Liefs, Lysanne

“Even though it’s so easy to be NEGATIVE in the world today,
take a challenge and be POSITIVE.
Maybe you’ll lead the way.”
~Paul Sevillano~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *