Onrust en rust
11 juni 2016
Mooie momenten 2.0
22 juli 2016

Een paar weekjes terug, lag er een wat dikke envelop bij mij in de brievenbus. Het voelde aan als een boekje. Mijn naam stond erop, maar ik kon me niet herinneren dat ik iets besteld had. Vol verwachting maakte ik het op en als allereerste viel er een kaartje uit:

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

 “Het geheim van verandering is focus. Niet de focus op vechten tegen het oude,
maar op het bouwen aan het nieuwe”
(scocrates)

 Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Richt je energie op wat er wel is in je leven,
wat je wilt voor jezelf en wat je waardeert.

Cover-250xMijn belangstelling is meteen gewekt en in mooi roze vloeipapier, komt er een boek tevoorschijn wat heet: “Gedachten en mooie momenten”. Een boek voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf.

Een prachtige verrassing die ik gekregen heb van een lieve vriendin. Het is een boek en dagboek in elkaar. Er staan mooie gedachten en citaten in, maar er is ook heel veel ruimte om je mooie gedachten en mooie momenten in op te schrijven. Mijn allereerste mooie moment, komt er meteen in, namelijk het mooie gebaar van mijn vriendin om mij dit boek te schenken.

 

Terwijl ik de kaart, die erbij zat, nog eens lees, blijf ik hangen bij de zin over dat alles wat je aandacht geeft groter wordt. Een raar iets van de mens is dat dit meestal alleen maar gebeurt bij de minder mooie momenten. Als je bijvoorbeeld een negatief iets hebt meegemaakt en daar constant aandacht aan blijft geven, wordt het een steeds groter negatief iets. Datzelfde kan natuurlijk ook met mooie momenten. Geef die mooie momenten ook  eens constant aandacht, dan wordt dat ook steeds mooier! Een boek vol positiviteit dus, waar jezelf een steentje bij kunt dragen aan die positiviteit!

Schermafbeelding-2016-04-09-om-22.39.23In het boek schrijvende heb ik de afgelopen weken, veel mooie momenten meegemaakt en het valt me op dat ik die soms wel eens verdrukt laat worden door de negatieve momenten of in mijn geval, door veel pijn en ongemak. Ik schrik ervan hoe snel je door negativiteit, die momenten vergeet.

Door het nu weer opschrijven van die momenten wordt ik er weer aan herinnerd en meteen komt die lach weer op mijn gezicht. Wat was het een verrassing toen ik zomaar op een donderdagochtend een ontbijtje op mijn bed kreeg van zoonlief. 20160616_073429Of wat heb ik genoten van een high tea met vriendinnen, veel gelachen. Of wat heb ik mooie momenten beleefd toen we met mijn broer en drie zussen samen met onze pap naar Volendam zijn geweest. Wat een speciaal weekend was dat!

Het zijn deze momenten waar we ons aan vast moeten houden. Hier kun je lang op teren, als je ze toelaat! Weg met aandacht geven aan de niet mooie momenten! Leg je focus op het positieve en geniet daar van! Nu hoor ik je al zeggen, jaja makkelijk gezegd, maar in de praktijk is het anders. Ik denk van niet. Zoals ik al beschreef, laat ik de negativiteit ook wel eens de boventoon voeren, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat ik hier niets aan heb.

Het is een kwestie van het eens gewoon doen! Dan pas kun je ervaren wat het met je doet! Je gaat ervaren dat je lichter en minder complex het leven doorstapt. Noem het een soort bevrijding! Je hoeft immers niet meer lang bij de negatieve momenten stil te staan. Ze zijn er, oké en laat ze dan voorbij gaan. Kijk naar wat jij wil en hoe jij je weg wil bewandelen!Meetup-blog-11-630x315

Door in dit boekje, wat ik gekregen heb, iedere dag een mooi moment of mooie gedachte op te schrijven, ga je vanzelf merken wat het vanbinnen met je doet. Probeer het maar eens, pak pen en papier (want dat kan natuurlijk ook) schrijf je mooie momenten op en je zult zien wat het met je doet!! Succes en vooral veel plezier!!

Lieve groet,
Monique

 

 

 

 

 

 

6 Comments

 1. jo.vorstenbos hoefnagels plein !6 Griendtsveen schreef:

  Hallo Monique wat mooi heb je dit weer geschreven, ik sta er van te kijken dat je steeds weer zo positief er mee om weet te gaan. Ik wens je nog heel veel sterkte samen toe,heel veel groetjes van ons xxx

 2. hennie schreef:

  Hoi lieve Nicht,
  Dat had ik nu net nodig,ga er meteen vandaag mee beginnen.
  Dikke kus voor jou en je mannen X X X
  En dank je wel,denk aan jou.KANJER

  Dikke knuffel van ons

 3. Rianne schreef:

  Monique, ik ken jou niet persoonlijk, maar als ik je verhalen/blogs lees, word ik blij en vrolijk. Weer even bewust van het geluk zien, want dat is er. Wij hebben veel meegemaakt afgelopen 2 jaar, maar het heeft ook zoveel goeds (mee)gebracht! Als je dat kunt zien, kun je gelukkig zijn. Ook mét een hoop verdrietige dingen/gebeurtenissen in je leven. Ik merk dat ik jouw stukjes met veel plezier lees en er energie van krijg. Net alsof ik jou al jaren ken. Dankjewel XXX

  • Monique schreef:

   Beste Rianne, Wat mooi om te lezen dat je daadwerkelijk iets hebt aan mijn blogs. Dat is precies wat ik ermee wil bereiken. Laten zien dat je niet alleen staat en dat je er wel komt, ondanks of misschien wel soms, dankzij moeilijke momenten in jullie leven. Geluk is er altijd, je moet het alleen zien. Ik wens jullie nog vele mooie momenten toe en dank je wel voor je reactie. Voor mij een mooi moment. Lieve groet, Monique

 4. Nel Theeuwen schreef:

  hallo Monique,
  Wat weer een mooi verhaal.
  En dan op de donderdagmorgen…een heerlijk…ontbijt..van zoonlief.
  Loslaten..een moeilijk onderwerp…..maar blijven proberen.
  Groetjes,Nel Theeuwen.

 5. Yvonne schreef:

  Hoi Monique, hoe waar is dit weer….. Wanneer iets positief verloopt, gaan we vaak weer snel over op het volgende. Verloopt iets negatief, blijven we hierin hangen en hebben we hier last van. Zonde. Waarom doen we dit toch?? Belangrijk de positieve momenten te vieren, en de ‘negatievere/zwaardere momenten’ beetje bij beetje op te pakken zonder er in te verdrinken. Dank je wel weer voor je mooie woorden. Yvonne X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *