De verpleegkundig-specialist GGZ in de huisartsenzorg
12 oktober 2021
“Window of change”
9 december 2021
Toon alles

Ook jongeren verdienen Mindfulness, aldus Rob (18 jaar)

Rob (18 jaar) kwam bij  mij met mentale klachten. Hij vond het belangrijk voor deze klachten hulp te zoeken. We zijn een aantal weken verder en Rob schreef een mooie recensie waarin hij o.a. het volgende zegt:

Een paar weken verder merk ik dat ik veel beter met mijn klachten om kan gaan, het was een goede beslissing om hulp te zoeken. Mentale problemen zijn een soort taboe geworden voor mijn gevoel, ook bij jongeren. Ik hoop dat er meer jongeren zoals ik de stap zetten om hulp te zoeken en mentale klachten niet te negeren.

Na het mogen ontvangen van deze mooie woorden is het voor mij nog steeds duidelijk dat jongeren het verdienen, om werkelijk gezien en gehoord te worden! jongeren beleven bergen nieuwe ervaringen en uitdagingen: veranderingen, de wereld die steeds veeleisender wordt, het zoeken naar zichzelf, het maken van keuzes. Soms kan dit leiden tot piekeren (negatieve gedachten over jezelf en over je eigen capaciteiten), spanning, faalangst, verdriet en boosheid. Mindfulness geeft inzicht, rust en kracht in het midden van dit alles. Optimisme, zelfvertrouwen en emotionele veerkracht nemen toe.

Ik ben trots op Rob, dat hij de stap genomen heeft om hulp te zoeken en met zijn klachten aan de slag te gaan. Of zoals Rob zelf zegt; “Dit zouden meer jongeren moeten doen”.

De volledige recensie van Rob kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *